REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 4405 - Toplam yanitlar: 6

GONDEREN: Hacegan__ on 01/20/2012 11:04:31


Gündemimiz malumunuzdur,açılım(saçılım) iken kendi kendine düşünmekten alı koyamadım beynimi…Hrant Dink Hakkında gerçekten son zamanlar da yani Dink suikasti ile birlikte Hrank Dink’le ilgilenmiş biri değilim.Çok öncelerden dahi Dink’i araştırır kitaplarını yada verdiği röportajları vs. takip ederim.O zamanlarda Hrant Dink için Türk Olmaktan gurur duyan Ermeni diye ithamlarda bulunurlardı.Peki Hrant Dink gerçekten Türklüğüyle gurur duyuyor muydu? Bunun aksini ispat etmekten ziyade Hrant’çı geçinenlere,Biz Ermeniyiz diyenlere laf sokmak maksadı ile kaleme aldığım yazıdır.



Gelelim konumuza.Hrant Dink gerçekten Türklüğüyle gurur duyuyor muydu?

Söyledikleri ve yazdıkları gerçekten gerçeği yansıtıyor muydu?Binlerce Kişi onun için Ermeni Olmayı kabul etti…Cenazesine binlerce insan aktı…Biz Ermeniyiz pankartları elden ele dolaştı…Peki Tüm bunlara değecek birimiydi Hrant Dink…

İşte Tüm bunları düşünürken yani ” Açılım ,Saçılım derken aklıma ”Dink” etti. ve hafızamı kurcalamaya ve yabancı basında ortaya çıkan Dink haberlerine yoğunlaştım.

Sorumlarıma cevap buldum.

Yıl:2002

Yer:Şanlıurfa

Hrant Dink ne olduğunu,hangi milletten olduğunu açıkça belirtilen yıl ve yerde söylemiştir.

”Ben Türk değilim sadece Türkiyeli bir Ermeniyim”Böyle diyerek Türklüğü reddetmiş olmuyormuydu? Bu muydu Türklükle gurur duymak.

O yalnızca Türlüğü reddetmekle kalmamış kendi milletinin Türk topraklarında soykırıma uğradığı iddasında bulunmuştur.

Hrant nasıl bir Türkiye Sevdalısı Olduğunu Rueters Ajans’a verdiği demeçte açıklamıştı aslında.

”Evet 1915′de olan bir soykırımdır.çünkü 4 bin yıldır bu topraklarda yaşayan bir halk ve onun uygarlığı artık yok.”derken soykırımı savunmuş.bu topraklar Ermenilerin katledilip yokedildiğini savunmuştur.

ve ardıından aynı ajansa tekrar bir demeç vererek dönekliğini kantlamıştır.

”Ben soykırımı Türkler yaptı demedim asıl soykırımı Kürtler yapmıştır.” diyerek sözünün eri olamamıştır.

Bununla da yetinmeyip sırf reklam olsun diye Atatürk’ün manevi Kızı Sabiha Gökçen’in ermeni olduğunu söylemiştir.

Ancak merhum Dink’in planı tutmadı ve Genel Kurmay Başkanlığı arşivlerindeki belgelerle bu iddaayı yalanladı ve gerçek olmadığını kanıtladı.

O sadece Ermeniler hakkında da konuşmadı.Daha başka mecralara kayıp başka başka türlü türlü fikirler sundu bizlere.

Bir Kürt’ün bağımsız devlet isteme duygusu üzerine ”Hakkın yok demek çağdışılıktır”diyerek Kürdistan savunuculuğuna soyunmuştur.

Çağdışılığı çok iyi anlamış ve kavramış olan Hrant Dink Ulu Önderin” muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil landa mevcuttur” sözünüde çağdaşlaştırmıştır.

”Türk’ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan,Ermeninin Ermenistan’la kuracağı asil damarında mevcuttur, yeterki bu mevcudiyetin farkında olunsun”

Bununla da yetinmemiş Sevr antlaşması ile Erminista’nın olacak olan Kars’ın kurtarılmasından sonra yazılan Hoş Gelişler ola Mustafa Kemal Paşa marşını değiştirmiş Hoş gidişler ola diye Agos’un Mansetinde yazmıştır.

Ve bu münasebetsiz daha da ileri giderek istiklal marşımıza dil uzatarak sunları söylüyor.

”Allah’ınızı severseniz bu mudur bütünleştiricilik , bu mudur birlik sağlamak.Bu mudur bütünleştirici ulusal marş,herkes kendi ırkına gönderme yapıyor,Asıl bölücülük budur.

Ben düşünüyorum ki IRKIM yerine ÇALIŞKAN YURTTAŞIM kelimesi olsa ne olur.Ben ulusal marşın bütün mısralarını söylüyorum sizinle,oraya gelince susuyorum,ondan sonra yine devam ediyorum ulusal marşı söylemye.Ulusal Marşı reddetmiyorum,Türlüğü aşağılamak ne münasebet ama benim kendi hissiyatım budur.Ben Kendi ulusal marşımda ırkçılığa gönderme yapmak istemem” diyerek benim tepemi attırdı. Hem İstiklal marşını reddetmiyorum,hem Türklüğü aşağılamıyorum de hemde İstiklal Marşımıza IRKÇI de.Oh ne güzel memleket.



Bu adamın Yalnızca Türklüğe değil Büyük Türk Devletinede kastı vardır.Bakın ne diyor Gazetesini tanımlarken ”Agos devrimci ve sol bir gazetedir.”Devrimci… ‘ den kasıt devirdiği şey Türkiye Cumhuriyeti olmasın sakın.

Hrant Dink bir dönem TKP/ML yani Türkiye Komünist Partisi / Marksist,Leninist Çizgide aktif siyaset yapmıştır.Resmi görevler üstlenmemiş ancak yazıları ve panelleri ile siyasetine katkıda bulunmuştur.



… ve binlerce insan bu adam için şu yukarda saydıklarımı yapmış,söylemiş ve tatbik etmiş bir adam için hepimiz Ermeniyiz diyerek Türklüğü aşağılamıştır.İstiklal marşımıza ırkçı demiştir ve bunu destekleyenler gün be gün aşikardır ki biz komünistiz demiştir.

Oysa ki o kadar şehidiimiz için ne binler toplandı ne de isimeri pankartlara yazıldı.Ne de başbakan çıkıp katilleri hemen yakalanacak dedi.

biz Hrant’ız…, biz Ermeniyiz… diyenlere soruyorum şimdi…

Neden Hrant için Ermeni olurken Mehmetçik için Türk Olmadınız?





GONDEREN: Hacegan__ on 01/20/2012 11:08:41


Ne bileyim işte Öyle Kafama ”Dink ” etti….



Peki Türkiye’de hepimiz Ermeniyiz diyenler insanlar varken,bu Ermeni için kendini paralayanlar varken asıl Ermeniler Hrant İçin ne yaptı?

Türk Bayrağını Ermenistan Türkiye sınırında yaktılar.Buna rağmen Hrant’ın ölmesini istemezdim.Çünkü örf ve adetimizden ziyade inancımız gereği” allahın verdiği canı ancak allah alır” her ne kadar Bize yaptıkları bu kadar açık olsada…

ama onun gibi biri için ne ermeni oluruz ne de Hrant…biz Türk’üz…biz Mustafa Kemal’leriz… Biz Mehmetçiğiz…biz Mehmediz.

Biz Malazgirt ovasında Bizans’a secde ettiren Sultan Alparslan’ız…

Biz Fatih Sultan Mehmediz…

Biz Avrupa’nın muhteşem dediği Kanuni Sultan Süleyman’ız…

Ben her cinayet gibi Hrant Dink cinayetine de karşıyım ama bu Hrant Dink hakkındaki düşüncelerimi değiştirmez.



Tüm bunları yazmam da bir kasıt ve ya amaç yoktur dediğim gibi sadece kafama ”Dink” etti paylaşayım dedim. Unutmayın TÜRK'ÜN TÜRK'TEN Başka dostu yoktur. Bu vesile ile mübarek cumamızı kutlar hakkımızda hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Allah’a emanet olun.Selam ve saygılarımla Hacegan....

Back To Top




GONDEREN: NefeSin on 01/20/2012 15:34:30


İsteyen ermeni olabilir çok şükür ki biz TÜRK üz..

Kendi milletini ucuz demokrasi savunuculugu yaparak düşmanına degişenler sakın OLA birgün TÜRK üz demeyin acizler bizden degildir..

 

KALEMİNİZE SAGLIK ABİCİM..

 

BİRSU.....

 

 

 

Back To Top




GONDEREN: Hacegan__ on 01/20/2012 16:42:35


Yorumun için çok teşekkür ederim Birsu kardeşim sağolasın.

Back To Top




GONDEREN: enadventadvent on 03/27/2012 21:30:34


Back To Top




GONDEREN: erfernoes on 03/29/2012 03:51:13


Back To Top




GONDEREN: erfernoes on 03/29/2012 03:53:08


Back To Top
06/17/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***