REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 2783 - Toplam yanitlar: 2

GONDEREN: efe_19 on 01/05/2013 06:11:11


Okula başladığım yıllardan beri hep ''BİRLİK ve BERABERLİK '' kelimelerini duymuşumdur. Son günlerde bu kelimeler daha sık söylenir oldu. Kendi kendime düşünür ve sorarım. 3-4 katlı bir apartmanın daire sakinleri arasında apartman masrafları ve giderleri konusunda dahi bir ''BİRLİK ve BERABERLİK'' olmazken, yine kalabalık bir aile içinde anlaşmazlık çıkıp kavgalar başlarsa, yarım metrelik bir arazi için kırsalda emmioğulları, dayıoğullarını vurup 3 ölü 5 yaralı geride bırakırsa, bu ''BİRLİK ve BERABERLİK'' nasıl olacak?
Ülkemizde bölgeler arası örf ve adet konusunda öyle ayrıcalıklar var ki, insanların birbirine adapte olması imkansız. Bunların yanında sayılarını bilmediğim bazı cemaatler ipin ucundan tutmuş kendi tarafına çekip duruyorlar. Hepsi ayrı ayrı ülkenin başına dert yükü hemen hemen, ''BİRLİK ve BERABERLİKTEN'' ten yoksunlar.
Gelelim siyasi partilere. Her gün birbirlerine en ağır sözlerle yükleniyorlar, içlerinden küfür dahi ediyorlardır da ayıp olmasın diye dışa vuramıyorlardır. Önümüzdeki yıl mahalli seçimler var. Belediye başkanlığını kazanmak için birbirlerine öylesine girecekler ki, onların hakaretvari sözlerini duymamak için televizyonları kapatacağız.
Buyurun size ''BİRLİK ve BERABERLİK''. Bence olumlu hiçbir katkısı olmayan yuvarlak iki kelime. Bizde böyle de, başka ülkelerde daha mı iyi? Ben şu ana kadar ''BİRLİK ve BERABERLİK'' içinde olan hiçbir ülke duymadım ve görmedim. Hepsi gerek siyasi gerek ekonomik yönden birbirlerini yiyiyorlar oldum olası, yaşam böyle demek ki! İnsanların genlerinde ''BİRLİK ve BERABERLİK'' duygusu yeterince gelişmemiş. Kendimizi tenkit ediyoruz ama dışa baktığımızda, onlardan daha iyice durumdayız. Birliği bırakalım, ekonomik yönden fakir düşmüş sefilleri oynayan İslam ülkelerine milyarlarca yardım ediyoruz. Kendi işçimize, emeklimize oraya yapacağımız yardımların yarısını verebilsek ''BİRLİK ve BERABERLİK'' nispeten kendini gösterir. Yurdumuz orta halli bir ülkedir. Halkımız gün kazandığını gün yiyen, aldığı aylıkla ayı idare eden mütevazi bir topluluktur. Ahım şahım bir yaşam tarzı yoktur. Haritada dahi yerlerini zor bulabildiğimiz İslam ülkelerine milyarlarca lira yardımda bulunuyoruz. Ondahn sonra da bütçe açık verdi diye zam yağmuru başlıyor. Dış ülkelere yerli yersiz yapılan yardımlar gelecekte bütçe açığının büyümesine ve zamlarla kapamayacak duruma gelmesine sebep olabilir. Suriye'den yurdumuza iltica eden 100.000 insanın yanında, muhtaç islam ülkelerine yapılan ayni ve nakdi desteklerin ötesinde PKK ile yapılan mücadelede harcanan milyonlarca askeri masraflar ülke ekonomisini sarsmaktadır. Bir de bunlara eklenen fuzuli ve lüzumsuz masraflar, vatandaşın geleceğe ümitsiz bakmasına sebep oluyor. Zira halkımız bir gün gelip de 70 sent'e muhtaç olduğumuz günlerin geri gelmesinden korkmaktadır. AMAN DİKKAT...!!!

Alıntı

Duygu leyla LADİKLİ





--------------------------------------------------------------





GONDEREN: Birsu_ on 01/05/2013 12:09:48


Yazar kaç yaşında bilmiyorum ama bende hep bu birlik ve beraberligi duyarım oluştugunu da hiç görmedim=)

Digerleri oluyor hep iktidarlar da da muhalefette de halk da da..Yandaşlık insan ayrımı yeterlilige bakılmaksızın mevkii dagılımı..Onlardansan önün bi şekilde açık degilsen en iyisi sen ol fayda etmiyor..Bu anlayış yüzündende birligimiz beraberligimz yok olamaz da. ÜSTELİK içimizde barındırmak zorunda kaldıgımız hainler bizi enerjimizi vatanımızı mahvediyor..

Böyle okunmaya ve düşünmeye yönelik bir paylaşım için teşekkürler efe adminim.. Birazcık kafamızı kaldırmalıyız sanırım magazinden=)

Fotoğraf: Arada bir başını kaldırıp bakmak lazım gökyüzüne, niye yaşadığını hatırlayabilmek için......  ....





--------------------------------------------------------------
Back To Top




GONDEREN: efe_19 on 03/11/2013 07:17:47


Birsu tşkler





--------------------------------------------------------------

Back To Top
05/21/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***