REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 4712 - Toplam yanitlar: 6

GONDEREN: ZiCan on 03/19/2013 13:27:21


           İçi dışı bir olmak insanın kendine duyduğu saygının eseridir.Kendisini farklı göstermekle insanın kendine katacağı hiçbirşey yoktur.Olsa olsa bir “kendini tatmin”dir kendisini farklı göstermenin sonucu.Kişileri;eş,dost,arkadaş,toplumu kandırmaya çalışmakla elde edeceğimiz tek şey “Boş İnsanlar”la etrafımızın çevrili olduğunu görmek,bilmektir.Çevremizde herşeye inanan,herşeyi yutan,düşünce yetisinden yoksun,olayları ve insanları değerlendiremeyen bir takım insanlar var demektir ki sürekli ilerleme,değişim,yenilenme ihtiyacı içinde olan insanın  böyle insanların bulunduğu ortamda bir adım atma imkanı yoktur.

 Böyle insanların içinde olmaktan mutlu olmak ise başlı başına bir kişilik sorunu ve korkaklıktır.Bulunduğu konumu içine sindirememiş,sürekli arayış içinde olan,birtakım eksiklikleri olduğunun farkında olan insanlar;kendilerini farklı,olmadıkları şekilde,özellikli bireylermiş gibi göstererek ve ilgi gören birtakım özelliklerini sunarak, toplum içinde yer edinmeye çalışırlar. Tabi O’na bu ortamı yaratmış olan;boş,gerçekleri görmeyen,görmek istemeyen;bir de aslında durumu bile bile böyle davranarak karşısındakine güç vermek istemeyen ve bu şekilde kalmalarını,yerinde saymalarını uygun gören akil insanlar içinde bu yeri edinmeleri kolaydır.Akil insanların kendilerine yarattıkları ve uygun gördükleri ortamda kişi bir şey olduğu hissine kapılmakta ve üstelik şımarmaktadir ve aslında çok daha kalifiye ,değer gören özelliklere sahip olamamanın yarattığı boşluğu geçici özelliklerle doldurduklarını sanmakta,bunun da çevredeki insanlarca kabul gördüğünü düşünüp içten içe zevklenmektedirler. Bunun geçici bir durum olduğunu ve kullanıldıklarını ise ancak ayağa düştüklerinde anlayabilmektedirler. Onlara sürekli olmayan bu gücü veren insanların ise onları kullanıp posasını çıkaranlar ile aslında O’na değer verir görünen ama aslında kişisel gelişimlerini engelemeye çalışarak durumdan fayda çıkarmaya çalışan insanlar olduklarını anlamaları ta ki duvara çarpana kadar sürmektedir.Bunu anladıklarında ise ya hala güçlü gibi davranmakta  çevreye saldırmakta ya da psikolojik çöküş içinde ağlamaktadırlar.

 Aslında sağlıklı bir birey güçlü ve “bir değer” olan insanlar içinde yaşamaktan zevk almalı,kendisini geliştirmek,birşeyler edinmek,öğrenmek ihtiyacı ve hevesinde olmalı, var olmanın tadını almalı,kendini gösterebileceği insan toplulukları içinde yer almanın mutluluğunu duymalıdır.Bu da önce kendini “bir değer” hale getirmekle olacaktır. Değer olmak ise önce kendini bilmekten,kendine saygı duymaktan geçer. Kendine saygı duyan insan diğer insanlara da saygı duyacak ve “DeğerToplum” oluşacak,farklı özellikler ve iş bölümü içinde elbirliğiyle toplum yüceltilecek saygın bir toplum oluşacaktır.


Alıntı






--------------------------------------------------------------





GONDEREN: Birsu_ on 03/19/2013 14:43:12


Onlara sürekli olmayan bu gücü veren insanların ise onları kullanıp posasını çıkaranlar ile aslında O’na değer verir görünen ama aslında kişisel gelişimlerini engelemeye çalışarak durumdan fayda çıkarmaya çalışan insanlar olduklarını anlamaları ta ki duvara çarpana kadar sürmektedir.Bunu anladıklarında ise ya hala güçlü gibi davranmakta  çevreye saldırmakta ya da psikolojik çöküş içinde ağlamaktadırlar.



Ablacım çok güzel bir paylaşım kendi adıma ders çıkardım ellerinize saglık..







--------------------------------------------------------------
Back To Top




GONDEREN: TeLmA on 03/19/2013 14:55:19


maalesef bugün iki yüzlü bir dünyada yaşıyoruz. Bir yüzünde, insan hak ve hürriyetlerinin kutsal sayıldığı demokratik ve medeni dünya. O dünyanın yöneticileri, liderleri, kurumları, dernekleri, birlikleri ve politikacıları... Ve bunların parlak, güzel kelimelerle süslenmiş söylevleri, demeçleri, yazıları...Hem de “Aman ne büyük adam. Ne kadar çok insancıl!..” dedirten türden.

GÜZEL ABLAM EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK HARİKA BİR PAYLAŞIM

 

Diğer yanda ise konuşmalarında, yazılarında, bildirilerinde, tüzüklerinde, iç ve dış politikalarında evrensel değerleri yüzlerine maske yaparak, kapalı kapılar ardında barışçıl olmayan, ekonomik, kültürel, siyasi ve hukuki terör kokan, amaçları yolunda pek çok insanın ölümüne neden olan karanlık yüzler!.. İşte dünyamızın ikinci yüzü...

İçi dışı bir olmak, olduğu gibi görünmek kısaca tek yüzlü olmak, her zaman için iki yüzlülükten üstündür ve değerlidir. İstenen ruh olgunluğudur. İnsani davranışlar, adalet kavramı, merhamet, hoşgörü ve sevgi olgunluğu ve medeniyeti yansıtır. Evrensel değerleri içerir.





--------------------------------------------------------------
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI YAŞA
Back To Top




GONDEREN: efe_19 on 03/19/2013 15:24:59


Zican emeklerine sağlık paylaşım için tşkrler





--------------------------------------------------------------

Back To Top




GONDEREN: ZiCan on 03/19/2013 17:27:16


Birsum yorum için teşekkürler canım yüreğine sağlık.





--------------------------------------------------------------

Back To Top




GONDEREN: ZiCan on 03/19/2013 17:27:34


Telmam yorum için teşekkürler canım yüreğine sağlık.





--------------------------------------------------------------

Back To Top




GONDEREN: ZiCan on 03/19/2013 17:28:00


Efe yorum için teşekkürler, yüreğine sağlık.





--------------------------------------------------------------

Back To Top
05/03/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***