REKLAM
NeZ
PROFIL   RESIMLER   BLOGLAR   MISAFIR DEFTERI   ARKADASLAR   FAVORILER   VIDEOLAR  
 


RSS
Bush: İsrail'i anlayışla karşılıyorum
Gönderme zamanı: 01/06/2009 18:56:41

ABD Başkanı George W. Bush, İsrail'in kendini korumak için Gazze'ye operasyon düzenlediğini ve bunu anlayışla karşıladığını söyledi.
Beyaz Saray'da Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Savla Kiir ile görüşen Bush, İsrail'in kendini koruma isteğini anlayışla karşıladığını belirtti..

ABD Başkanı George W. Bush, İsrail'in kendini korumak için Gazze'ye operasyon düzenlediğini ve bunu anlayışla karşıladığını söyledi.

Beyaz Saray'da Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Savla Kiir ile görüşen Bush, İsrail'in kendini koruma isteğini anlayışla karşıladığını belirtti ve bu duruma Hamas'ın sebep olduğunu söyledi.

Bush, “Hamas, Gazze halkıyla ilgileneceği yere İsrailli masum sivilleri öldürmek için roket atmaya karar vermiştir. İsrail'in bu kararı ise açıkça kendini ve halkını korumak içindir” dedi.

Bush ayrıca, ateşkes için hala umudu olduğunu ancak Hamas'ın saldırılarına son vermeden barışın mümkün olamayacağını söyledi. ABD'nin Gazze'deki insani krizden de endişe duyduğunu belirten Bush, bu nedenle milyonlarca dolarlık BM yardımının sağlandığını söyledi.

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'a olan güvenini yineleyen Bush, “İsrail ile yan yana yaşayan bir Filistin devletinin bir gün kurulacağından hala umudum var. Mahmud Abbas idaresi altındaki Filistin Yönetimi'ne inanıyorum, çünkü kendisi gerekli olan basiret ve vizyona sahiptir” şeklinde konuştu.

05.01.2009


Obama, katliama seyirci

06 2009 Salı : 10:09

Obama, katliama seyirci ABD'de bu ay yemin töreninden sonra başkanlık görevini devralacak Barack Obama, Gazze'deki durumla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.
Barack Obama, bu konuda bir açıklama yapmadığı ve ağırlığını koymadığı gerekçesiyle gelen eleştirilere karşılık, “ABD'nin bir tane başkan...
ABD'de bu ay yemin töreninden sonra başkanlık görevini devralacak Barack Obama, Gazze'deki durumla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.


Barack Obama, bu konuda bir açıklama yapmadığı ve ağırlığını koymadığı gerekçesiyle gelen eleştirilere karşılık, “ABD'nin bir tane başkanı var” dedi ve ABD Başkanı George W. Bush yönetimine işaret etti. Obama, 20 Ocak'taki yemin töreninden sonra Beyaz Saray'a geçecek.


Obama, bir soru üzerine, İsrail'in Gazze'deki kara operasyonunu ve Gazze'deki durumu yakından izlediğini, Bush yönetimi yetkilileriyle temasta olduğunu kaydetti.


Obama, “Ancak dış politika konularında ABD'den iki farklı kanaldan ses çıkmasının doğru olduğuna inanmıyorum” diye konuştu.






































Etiketler: Elveda



Paylaş:



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***